Hramuri

Buna Vestire – 25 martie

Cu vrerea Tatălui, cu lucrarea Fiului și săvârșirea Sfântului Duh, în anul 2018 se împlinesc aproape 700 de ani de la întemeierea sihăstriei din Pădurea cea Mare de la Bolintin, 585 de ani de la atestarea documentară a Mănăstirii Buna Vestire din Pădurea cea Mare de la Bolintin și 10 ani de la sfinţirea noii Mănăstirii Buna Vestire.

Pe 25 martie se va prăznui sarbătoatrea Bunei-Vestiri, oficiată de Preasfintitul Ambrozie, Episcopil Giurgiului, însoţit de un sobor de preoţi.

Veniti să participaţi la Sfânta Liturghie a Bunei-Vestiri și să vă închinaţi la moaștele Sf. Necatrie de la Echina.

Sfantul Nectarie

Cu mare bucurie pe data de 9 noiembrie va asteptam la Sfanta manastire pentru a praznui impreuna sarbatoarea Sfantului Nectarie, iar pe 11 noiembrie pe cea a Sfantului Mare Mucenic Mina.

Pe data de 9 noiembrie a anului 2010 în ziua hramului, mănăstirea Bunavestire s-a împodobit cu un minunat odor, o părticică din Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina aduse din Grecia prin purtarea de grijă a Prea Sfinţitului Părinte Ambrozie Episcopul Giurgiului.

Minunile Sfântului Nectarie, Tămăduitorul a toata boala şi suferinţa, sunt deja cunoscute între cei care vin la Sfânta Mănăstire. S- au rugat aici bolnavi de cancer şi s-au vindecat, părinţi pentru copii

care nu puteau merge şi acum aleargă fericiţi, mame care nu puteau zămisli prunci şi acum işi leagănă în braţe odorul, mame cu copii accidentaţi cărora medicii nu le mai dădeau nici o speranţă, trăiesc aducând mulţumire Sfantului.

Sfantul Mare Mucenic Mina – 11 noiembrie Sfantul Sava cel Sfintit – 5 decembrie

Gabriela Dumitru (Drepturi de autor)